Британското министерство на отбраната, позовавайки се на данни на разузнаването, предупреди, че

...
Британското министерство на отбраната, позовавайки се на данни на разузнаването, предупреди, че
Коментари Харесай

Русия може да използва фосфорни боеприпаси в Мариупол, според британското военно разузнаване

Британското министерство на защитата, позовавайки се на данни на разузнаването, предупреди, че Русия може да употребява фосфорни муниции в сраженията за обсадения град Мариупол.

От английското разузнаване обявиха, че като се има поради, че съветската войска към този момент е употребила фосфорни бомби в Донецк, то е огромна вероятността фосфорни муниции да бъдат употребявани и в Мариупол, където сраженията стават все по-ожесточени.

Британското министерство на защитата заяви в последната си сводка, че продължава обстрела на обитаеми места в Донецки и Лугански регион в Източна Украйна. Украинските сили са съумели да отхвърлен няколко набези, унищожавайки съветски танкове, бронетранспортьори и артилерийско съоръжение.

От министерството допълниха, че Русия от ден на ден разчита на потреблението на неуправляеми бомби, което понижава успеваемостта на поразяването на цели и в същото време усилва доста риска от цивилни жертви.

Очакванията са, че съветските сили ще продължат ударите по транспортната инфраструктура, с цел да нарушат доставките за обкръжените обитаеми места.

Разузнаването има сведения, че съветските сили могат да провеждат „ провокации “ в Приднестровието в Молдова, с цел да бъдат упрекнати украинските сили в експанзия против прилежаща страна.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР